×

COVID-19: Погледајте најновије информације у вези COVID-19.

Путеви опоравка туризма

Под слоганом „Туризам за инклузивни раст“ цео туристички свет, па и  Туристичка организација Србије обележили су  Светски дан туризма. Туристички форум у Великом Градишту окупио је од 26. до 28. септембра бројне учеснике око тема које су важне запосленима у домаћем туризму.

Свака дестинација се суочава са различитим изазовима, али су током претходних годину и по делиле исти проблем – пандемију и њене последице. Зато је свима било корисно да сазнају шта се током пандемије десило са стручним кадром у овој области и како да тај губитак надокнаде након ковид кризе. Баш зато у оквиру Туристичког форума организован је панел под називом „Људски ресурски као међа између успешних и неуспешних дестинација“.

Сусрети на Сребрном језеру били су прилика да се колеге запослене у туризму сретну, друже али и размене искуста из тешке године у којој се сектор нашао. Била је то прилика да и од панелиста, стручних у својој области, чују сугестије, примере добре праксе и правце у којима би се туризам у наредном периоду могао кретати.

Представници бројних туристичких организација могли су да чују савете о све актуелнијем „сторителинг“ приступу у представљању дестинације.

Уз упознавање потенцијала дестинације домаћина и с надом да ће оваква дружења запослених у туризму бити чешћа, завршен је 11. Туристички форум.

Будите информисани

Пријавите се

Билтен Туристичке организације Србије