×

COVID-19: Погледајте најновије информације у вези COVID-19.

Право место за сећање

Победе, али и страдања. Одлучности и храбрости, али и тешких последица са којима је Србија изашла из Великог рата. Свега тога сећамо се сваке године 11. новембра на Дан примирја у Првом светском рату.

Рамонда на реверу и осећај поноса могли би вас ове јесени повести у путовање у прошлост и подсећање на славне јунаке, неустрашиве хероине, до места која се њима поносе и људе који им дугују животе и слободу.

Једна од првих станица требало би да буде Спомен соба Милунке Савић у Јошаничкој Бањи која ће вас на модеран начин провести кроз тешке и јуначке тренутке ове ратнице. Подсетити на вредности од којих није одустајала, победе које је извојевала.

Туристе кроз њене подвиге воде три целине. Централно место изложбе заузима интерактивни мозаик Милункиних фотографија које иза себе крију аутентичне филмове из Великог рата. Други сегмент су два импровизована војна рова - српски и аустроугарски, који би требало да дочарају услове у којима је Милунка ратовала. Трећи део поставке представља изложба предмета из периода Првог светског рата, фотографије, документа и насловнице француског дневног листа "Пти журнал"

У Јошаничкој Бањи посетиоци могу да виде и споменик Милунке Савић у природној величини.

Имајући у води да је културно - историјско наслеђе један од најважнијих мотива због којих се туристи опредељују да посете неко место, Јошаничка Бања је дестинација коју не би требало заобићи.

Будите информисани

Пријавите се

Билтен Туристичке организације Србије