×

COVID-19: Погледајте најновије информације у вези COVID-19.

Пешачење

Пешачење је најбољи начин да се упознате с природним лепотама и туристичком понудом неке земље, њеним људима и јединственим обичајима њихове културе. 
Богате шуме, зелени пашњаци и високи врхови планина у Србији представљају прави изазов чак и за веома искусне планинаре. Пешачећи нашом земљом, моћи ћете не само да уживате у природним лепотама и погледима који одузимају дах, већ ћете непосредније упознати и нека њена скривена блага која су од великог културно-историјског значаја.

Када се говори о пешачењу, најчешће се мисли на природу, на њено непрегледно зеленило, на чист ваздух и плаво небо изнад нас – међутим, неке од занимљивијих пешачких тура могу се организовати и у градовима, као и у њиховој ужој и широј околини. Окружење бројних градова, варошица и мањих места у Србији представља савршен спој природних лепота и историјског наслеђа.
У Београду, на пример, прелепа шума Кошутњак, која се налази на свега пар километара од центра града, нуди бројне стазе за ходање или трчање, а нешто мало даље од града смештена је планина Авала на чијем врху вас дочекују Авалски торањ и Споменик незнаном јунаку.
А надомак Новог Сада смештена је Фрушка гора – планина испресецана планинарским и пешачким стазама, а обогаћена бројним манастирима и споменицима.
Поред пешачења, планинарење је једна од напопуларнијих активности с обзиром на велик број и разноврсност планина које рељеф Србије чине изразито динамичним. Ова активност све је заступљенија међу младим људима – те се данас организују многобројне туре намењене почетницима, а не само извежбаним планинарима.

Инфо: Планинарски савез Србије

Будите информисани

Пријавите се

Билтен Туристичке организације Србије