×

COVID-19: Погледајте најновије информације у вези COVID-19.

Изложба "Аудио-индустрија у Србији", Београд, од 20. јула до 31. августа 2021. године

Музеј науке и технике представља изложбу „Аудио-индустрија у Србији“, проф. др. Миомира Мијића која је посвећена историји развоја индустрије аудио уређаја и система на нашим просторима, од тридесетих година двадесетог века па све до данашњих дана.

На изложби се може сазнати које су прве справе стигле у Србију, а које су могле да репродукују звук, затим, који је уређај кључан за почетак развоја аудио-индустрије код нашим просторима. Сазнаћете и више о произвођачима између две светска рата, као и о великом замаху развоја након Другог светског рата, о значају производње која је снабдевала читаву територију Југославије најразличитијим комерцијалним и професионалним уређајима. Највећи број изложених експоната је из фонда Музеја науке и технике, Лабораторије за акустику Електротехничког факултета у Београду и Лола Аудио д. о. о.

Подсећамо да је појава аудио-технике обезбедила огроман цивилизацијски помак у људској комуникацији превазишавши физичка ограничења, и омогућивши да се звук чује „даље“ и „касније“. Са аудио-техником је цивилизација почела да оставља звучне отиске минулих времена, а с временом је, удружена са другим областима технологије, омогућила да звучне комуникације по потреби могу бити и глобалне.

Свечано отварање изложбе је у уторак 20. јула у 18.00 часова у Београду у Галерији 51, Добрачина 51.

Будите информисани

Пријавите се

Билтен Туристичке организације Србије